EMB bloedtest

Wat is een EMB bloedtest?

Mijn holistische werkwijze is gebaseerd op het herkennen van hormonale disbalansen en het onderzoeken van de achterliggende oorzaak. Want iedereen is anders. Dus laten we onderzoeken wat precies de oorzaak is van jouw klachten. En wat jouw lichaam nodig heeft om te herstellen. Hiervoor zet ik graag bloedonderzoek in. Een EMB bloedtest is daarom een standaard onderdeel van al mijn trajecten. Naast mijn eigen anamnese aan de hand van een uitgebreide vragen- en checklist maakt de uitslag van een EMB bloedtest het plaatje helemaal compleet. Meten is nou eenmaal weten! Maar wat is een EMB bloedtest precies? Ik leg het je graag in dit artikel uit.

 

Inhoud van dit artikel:

Wat is een EMB bloedtest?

Hoe werkt een EMB bloedtest?

Inzicht in je systeem

Met welke laboratoriums werk ik samen?

 

Wat is een EMB bloedtest?

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is niet alleen transportmiddel, maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit je bloed kan echter meer informatie gehaald worden! Daarom is de eerste stap van ieder traject dat ik aanbied een uitgebreide intake met EMB bloedtest. Het is een allround bloedonderzoek waar het standaard reguliere bloedonderzoek is aangevuld met complementaire waardes. En deze complementaire waardes zijn heel interessant en waardevol! Je kunt het zien als een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek die preklinische belastingen & energetische belastingen kan aantonen.

 

Hoe werkt een EMB bloedtest?

De EMB test is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Er moet hiervoor een klein buisje gevuld worden met een aantal druppels en een paar druppels op een glasplaatje gelegd worden. Aangezien er alleen een vingerprikje voor nodig is, kun je de EMB bloedtest gemakkelijk zelf afnemen. Je ontvangt hiervoor van mij de EMB test-kit thuis, met alle materialen die je nodig hebt. Tijdens een video call begeleid ik je met de afname.

Het bloed stuur je vervolgens op en wordt onderzocht in het laboratorium. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed. In combinatie met alle (klinische) informatie over jou en jouw klachten. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de concrete aantallen van je (bloed)cellen, hormonen en (anti-)stoffen (regulier bloedonderzoek), maar er wordt ook gekeken naar de vorm, de grootte en energiefrequentie (complementair bloedonderzoek). Deze combinatie geeft ontzettend veel inzicht in jouw systeem! De uitslag en het persoonlijke oplossingsplan bespreken we vervolgens samen tijdens een vervolgafspraak. Je krijgt het complete rapport ook van mij opgestuurd. 

 

Inzicht in je systeem 

De testuitslag geeft dus veel inzicht in jouw systeem. Waaronder inzicht in de optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele absolute tekorten. Maar ook voedselintoleranties, darmgezondheid en verstoringen in onder andere:

 • Hormonen
 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring (gedifferentieerd naar mycotische & dysbiotische belasting)
 • Parasietbelasting
 • Adrenale Status
 • pH balans
 • B12-status
 • Spoorelementenpanel
 • Toxische belasting
 • Virale belasting
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress
 • Pancreasinsufficiëntie

Daarnaast geeft de testmethode veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam. Ofwel hoe goed al je organen functioneren en of de energie in je lichaam goed “stroomt”.

 

Met welke laboratoriums werk ik samen?

Naast het EMB bloedtest laboratorium, werk ik ook samen met DUTCH test en bloedwaardentest.nl. De EMB bloedtest is standaard onderdeel van mijn traject en zit ook bij de prijs inbegrepen. Maar soms is het handig, op basis van de uitslag van de EMB bloedtest of mijn eigen anamnese, om concrete waardes uit je bloed te bepalen. Als er bijvoorbeeld bacteriële, virale, schimmel en/of parasitaire belasting uit je EMB bloedtest is gekomen, kan het soms handig zijn om verder te onderzoeken welke ‘beestjes’ dit precies zijn met verdiepend feces onderzoek. Of als er een verstoring is in je geslachtshormonen en je een kinderwens hebt, kunnen we precies achterhalen hoeveel progesteron je aanmaakt in de tweede fase van je cyclus door middel van een compleet ‘cycle mapping’ onderzoek. Je neemt dan urine af op verschillende momenten van je cyclus. Of we kunnen door middel van bloedonderzoek precies achterhalen hoeveel beschikbare eicellen je nog over hebt. Laatste voorbeeld: wanneer er een verstoring in je schildklier naar voren komt, kan het erg waardevol zijn om te onderzoeken welke van de vele schildklierhormonen precies verstoord zijn.

Maar geen van deze verdiepende onderzoeken zijn verplicht om af te nemen. Alles is in overleg. Misschien heb jij zelf wel een verdiepend onderzoek in gedachte die je graag zou willen doen. Deze voorkeur mag je ook zeker uitspreken. En tijdens het traject zullen we ook samen nader bepalen welke onderzoeken passend voor jou zijn.

 

Lijkt een EMB bloedtest je interessant? Of heb je er een vraag over? Laten we erover in gesprek gaan. Een kennismakingsgesprek is helemaal gratis. Klik hier om je aan te melden. 

 
Heel veel liefs,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bronvermelding
 

Post a Comment: